Irene Badminton

Over ons

Irene Badminton uit Bilthoven is op 31 december 2020 opgericht. Feitelijk bestaat de vereniging sinds 15 oktober 1963. Toen was Badminton een van de 5 afdelingen binnen de OMNI SportVereniging Irene. Door een juridische splitsing is de OMNI-vereniging per 31 december 2020 opgeheven en zijn de laatste 2 afdelingen Badminton en Volleybal zelfstandig verder gegaan.

Irene Badminton heeft circa 100 leden, verdeeld over jeugd, recreanten en senioren. Irene Badminton staat als vereniging borg voor gezelligheid, recreatieve en competitieve sport. Wij spelen onze sport in sporthal Kees Boekehal in Bilthoven en (op donderdagmorgen) in de sporthal bij het HF Witte Dorpshuis in De Bilt.

Ons seizoen loopt van 1 september tot 1 juli. We spelen op de volgende dagen:

  • dinsdagavond 20:00 tot 22:00 uur recreanten;
  • donderdagochtend 09:00 – 11:00 uur DOMO-groep (senioren);
  • vrijdagavond 18:00 – 20:00 uur jeugd (met training);
  • vrijdagavond 20:00 – 22:00 uur alle leden. Op deze avond speelt ook ons senioren competitieteam zijn wedstrijden.

Veilige sport. Binnen de vereniging moet vaak een hoop werk verricht worden om de (sportieve) doelstellingen te behalen. De inzet van vrijwilligers is dan ook onmisbaar. Gelukkig zijn onze leden bereid om te helpen waar nodig. Gezamenlijk wordt er gezorgd dat er meerdere vrijwilligers bij activiteiten aanwezig zijn om de sport betrouwbaarder, en daarmee plezieriger te maken. Voor jeugdtrainers geldt dat zij altijd een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moeten overleggen. De vereniging wil intimidatie, agressie en seksueel overschrijdend gedrag buiten de vereniging houden. Naast de aanwezigheid van meerdere vrijwilligers (ouders) kan een VOG daarbij een belangrijk hulpmiddel zijn.

Vertrouwenspersoon. Irene Badminton heeft via Mens De Bilt een vertrouwenspersoon aangesteld. Deze persoon kan melders ontvangen en begeleiden in gesprekken. Met het bestuur verleent de vertrouwenspersoon hulp bij het formaliseren van een melding of klacht. Indien nodig tot en met het aangiftegesprek bij de politie.

Voor alle overige informatie, kijk verder op deze website. Voor informatie kun je ook terecht op ons mailadres info@irenebadminton.nl