Irene Badminton

Jeugd

Sport is goed voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen. 
Jeugd is onze toekomst. Als vereniging besteden wij veel aandacht aan de instroom van jeugdspelers. Vanaf begin 2021 was de sporthal dicht vanwege de coronacrisis. Om de jeugd toch actief in de buitenlucht te laten bewegen, konden wij tot van dat jaar wekelijks een beroep doen op de  buurtsportcoach van Mens  DEBILT. Met steeds wisselende bootcamp-activiteiten wist deze buurtsportcoach de jeugd aan zich te binden.

Training
Kinderen vanaf 8 jaar zijn van harte welkom op vrijdag vanaf 18:00 uur in de sporthal. Daar worden zij opgevangen door een verenigingslid en door de trainer. Badminton vergt conditie, techniek, tactiek en inzicht. Met een persoonlijke aanpak leren de kinderen alle basisvaardigheden.
De wat meer gevorderde jeugd krijgen hun training op vrijdagavond vanaf 19:00 uur.

Naast training organiseert de vereniging allerlei leuke activiteiten in de sporthal die het spelen van badminton voor de jeugd nóg leuker maken. Tot de jeugd behoor je zolang je nog geen 18 jaar bent.

Jeugdcompetitie

Tot het seizoen 2021 – 2022 nam er een jeugdteam deel aan de jeugdcompetitie van de Badminton Bond. In het seizoen 2022 – 2023 is er helaas geen jeugdteam meer voor de competitie. Samen met de trainer proberen we in het nieuwe seizoen weer enkele jeugdleden enthousiast te maken voor een nieuw jeugd competitieteam.

Wil je het eens komen proberen? Je bent welkom om 2x gratis mee te spelen. Wij hebben een racket beschikbaar. Hierna beslis je of je verder wil met badminton en meld je je aan via het inschrijfformulier.  Wil je informatie? Mail dan naar de jeugdcommissie.

Irene Badminton zoekt ook altijd naar mogelijkheden om met andere badmintonverenigingen uit de omgeving te spelen. De jeugdspelers nemen bij voorkeur deel aan een tweetal geselecteerde externe toernooien. Bij deze toernooien worden ze begeleid door onze trainer,/vrijwilligers. Natuurlijk kunnen jeugdleden ook op eigen initiatief zich opgeven voor toernooien bij andere verenigingen.