Irene Badminton

Jeugd

Sport is gezond en dus goed voor de lichamelijke en sociale ontwikkeling van kinderen.

Ook de jeugd is bij Irene Badminton van harte welkom.
Naast het gezond bewegen vinden wij het ook belangrijk dat er een goede en veilige sociale omgeving heerst binnen onze vereniging.
Samen met twee ervaren trainers zijn wij ook voortdurend op zoek hoe wij bij de jeugd de badmintonsport kunnen stimuleren. In het begin worden de basisvaardigheden aangeleerd en uiteindelijk wordt er meer getraind voor het spelen van wedstrijden. Regelmatig organiseren wij ook toernooien voor de jeugd
om het geleerde echt in de praktijk te brengen.

Bijvoorbeeld een kind-ouder toernooi. Daarmee proberen wij ook de familie betrokkenheid te vergroten. Dit kan het gevoel van gemeenschap vergroten en ouders aanmoedigen om hun kinderen te ondersteunen bij het beoefenen van badminton.

Speeltijden
De speeltijden van de jeugd vanaf ongeveer 6 tot 12 jaar zijn op vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur.
Voor de oudere jeugd vanaf 12 tot 18 jaar is de speeltijd op vrijdag 19.00 tot 20.00 uur.

Jeugdcompetitie.
In het seizoen 2023-2024 speelt er geen jeugd in de jeugdcompetitie, maar wij zijn als vereniging wel bezig om de jeugd hiervoor te stimuleren. Dit doen we door
het spelen van wedstrijden, actief onder de aandacht brengen van toernooien en ook willen we regelmatig uitwisselingen houden met verenigingen uit de omgeving.
Met als doel dat de jeugd nieuwsgierig wordt hoe het er bij andere verenigingen aan toe gaat. Dat zou dan weer kunnen bijdragen dat de jeugd enthousiast wordt en dit deelt met hun vrienden en/of klasgenootjes.

Wil je het eens komen proberen?
Kom zelf eens ervaren dat badminton echt anders is dan het spelletje van de camping, je bent altijd welkom om 2 keer gratis mee te trainen.
Wij hebben een leenracket voor je en als je verder wilt met badminton, meld je dan aan via het inschrijfformulier.  Wil je informatie? Mail dan naar de jeugdcommissie.