Irene Badminton

Aanpassing van de coronamaatregelen

Tijdens de persconferentie op dinsdagavond 2 november maakte het demissionaire kabinet bekend, dat sporten op sportlocaties binnen per zaterdag 6 november vanaf 18 jaar alleen nog mogelijk is met een coronatoegangsbewijs (te tonen met de welbekende QR-code in de CoronaCheck-app of op papier). Deze maatregel heeft een grote impact op onze badmintonsport.

Ieder lid en bezoeker vanaf 18 jaar zal voortaan in de sporthal een geldige QR-code moeten kunnen tonen. Daarnaast blijft de basisregel van kracht: testen en thuisblijven bij klachten. Dus kom je badmintonnen, zorg in ieder geval dat je de QR-code bij je hebt. Heb je geen QR-code, kom dan niet.

Wij roepen vooral de leden op verantwoordelijkheid te nemen en uitsluitend met een geldige QR-code te komen. De QR-code zal door verschillende vrijwilligers worden gecontroleerd. Het bestuur wil niet geconfronteerd worden met boetes of sluiting van de sporthal, als bij controle blijkt dat toch de coronaregels zijn overschreden.

Aangezien het clubhuis binnen de sporthal ligt, hoeft voor de toegang daartoe niet meer extra gecontroleerd te worden.

De jeugd tot 18 jaar is uitgezonderd van de verplichting van het coronatoegangsbewijs, maar deze geldt uiteraard wel voor de ouders of andere begeleiders die meekomen om te kijken of te helpen.